közÉPember

Kell egy ország ahol jó élni. Nem olyan ahol mindig igazunk lehet, hanem ahol meg tudunk egyezni arról, hogy merre menjünk közösen. Ha közben igazunk van az egy jó dolog. Ha megy az ország szekere arra amerre akarjuk és közben egyre többen jól érzik magukat akkor az nagyon jó!

2012.01.18. 00:03 közÉpEmber

Agrár szédelgésem

Címkék: Fradi Agrárium Mezőgazdaság

IMG_20110809_103208.jpgHölgyeim és Uraim! Honfitársak! Magyarok! Parasztok! Őstermelők!

Már nem csak a polgár kenhet vajat a hajára. Ezentúl kenhetik önök is! Mert született egy terv. Eddig nem volt. És azt hiszem, hogy pont ez a piciny "eddig" szavacska az ami habár ki nem lett ejtve de nálam biztosítékot vert ki.

A magyar mezőgazdaság hosszú évek óta nyögi a hozzá nem értő, de róla mindent sejtő és közben nem akolban tartott barmok munkásságának nyomait. Ügyvédek és más huncutságot kedvelők már rég óta próbálják kideríteni, hogy mi lehet az ami ennyire egyszerűnek tűnik valahonnan a Nagykörút magasságából. Az íróasztal vagy éppen a pult körül ülve nekem és agrárra hasadt tudatomnak is sok és nagyszerű ötlete van kicsiny gazdaságunk fellendítésére. Lehetne..., azt is kellene... és úgy lenne a legjobb... kezdetű lamentálásokkal szervezgetjük és lendítjük fel a termelést, emeljük a termékek minőségét és termeljük hungarikumainkat. Szép az élet gondoljuk, majd tenyerünkbe köpünk és térdig saras-szaros csizmában nekikezdünk a munkának. Mert a nélkül sajnos nincs agrárium sem.

Valahogy vicces, de rendszeresen előkerül a Fradi mikor mai jeles vezetőnk épp a mezőgazdasággal birkózik. Valaha inkább átvitt értelemben birkózott mert az iszap dagasztását és kényelmetlen illatokat piperkőc módra kedvenc bohócára bízta. Valljuk be, bízhatta. Az elgondolt és véghezvitt őrület és a körülötte keletkezett káosz elvitte akkori koalíciós partnerét. És a mezőgazdaságot is. Minden családnak farm, minden kerítésre kolbász, mindent nekünk hirdették a kicsiny gazdák és gaz tevékenykedésük végére megszédített, megvezetett és becsapott igazi gazdák és gazdaságaik jajszavai hallatszottak csupán. Finom volt a vég. Még talán bocs sem hangzott, nem volt csata zaj. Sem _lb_szt_k, pedig el.

Manapság sincs másképp. Birkóznak. Klassz tervükhöz sok sikert kívánnék, mert tényleg jó lenne magyar fokhagymát venni ebben az országban és régi idők paradicsomaira emlékeztető illatos valamik közt válogatni a piacokon. Marhahúst venni ami húsnak lett tenyésztve és nem tejelésre már rég nem jó tehén rágós húsát főzögetni órák hosszat leves főzés gyanánt. Vagy éppen egy kupica borocskát. Jót. Olcsót.

De ehhez most tényleg sok sikert!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepember.blog.hu/api/trackback/id/tr563571915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása